Více času na podstatné

Archiv článků

10.06.2011 08:05

Veřejná konzultace k návrhům harmonizované klasifikace a označování pro další 3 chemické látky

Evropská agentura pro chemické látky (ECHA) zveřejnila výzvu k veřejné konzultaci pro chemické látky PROQUINAZID, ETHEPHON a CYMOXANIL v termínech do 22.července resp. 29. července 2011. ECHA zveřejnila dne 7. června 2011 výzvu k veřejné konzultaci k návrhu harmonizované klasifikace a...
10.06.2011 08:04

Strategie docílení environmentálních a ekonomických efektů ve výrobě piva s využitím metodiky čistší produkce

Inovační politika posledních 40 let zanechala střední a menší pivovary ve značně zaostalém stavu. Jejich technická úroveň ve většině případů odpovídá stavu pivovarů západní Evropy v letech 1955 – 1960. Stav se vyznačuje nízkou produktivitou práce, především ale nízkou energetickou ...
10.06.2011 07:58

Strategie docílení environmentálních a ekonomických efektů ve výrobě piva s využitím metodiky čistší produkce

Inovační politika posledních 40 let zanechala střední a menší pivovary ve značně zaostalém stavu. Jejich technická úroveň ve většině případů odpovídá stavu pivovarů západní Evropy v letech 1955 – 1960. Stav se vyznačuje nízkou produktivitou práce, především ale nízkou energetickou účinností...
10.06.2011 07:54

Legislativní novinka - vodní hospodářství

Částka: č. 58/2011 Sb. Název: Vyhláška o profilech povrchových vod využívaných ke koupání Číslo předpisu: 155/2011 Sb. 
08.06.2011 14:23

Státy EU budou moci zvýšit mýtné kvůli znečišťování životního prostředí

Nákladním dopravcům se možná v některých zemích EU brzy zvýší mýtné. Evropský parlament totiž včera podpořil vznik směrnice, která státům umožní započítat do mýtného některé externí náklady jako je znečišťování životního prostředí, hluk nebo dopravní zácpy. Nová pravidla mají po celé Unii...
08.06.2011 14:14

Racionalizace využití vstupů v potravinářském průmyslu s využitím metodiky čistší produkce – pekárenská výroba

Při racionalizaci pekárenské výroby musíme vycházet z následujících priorit -  jednak z požadavků systému HACCP a legislativy EU, dále pak ze zhodnocení materiálových a energetických ztrát, identifikace zdrojů znečistění a zdrojů . Posuzujeme-li cenu vstupů do této výroby, největší...
08.06.2011 14:01

Racionalizace využití vstupů v potravinářském průmyslu s využitím metodiky čistší produkce – pekárenská výroba

Při racionalizaci pekárenské výroby musíme vycházet z následujících priorit -  jednak z požadavků systému HACCP a legislativy EU, dále pak ze zhodnocení materiálových a energetických ztrát, identifikace zdrojů znečistění a zdrojů . Posuzujeme-li cenu vstupů do této výroby, největší objem...
08.06.2011 11:10

REACH - Prezentace z webové konference týkající se notifikace látek v předmětech

ECHA zveřejnila prezentace a záznam z webového semináře ze dne 19. května 2011, který se týkal oznamování látek v předmětech (zveřejněno ECHA dne 25.5.2011). Prezentace a záznam z webového semináře, který ECHA pořádala dne 19. května 2011, naleznete na stránkách ECHA v sekci NEWS AND EVENTS...
08.06.2011 10:53

REACH - Prezentace z webové konference týkající se notifikace látek v předmětech

ECHA zveřejnila prezentace a záznam z webového semináře ze dne 19. května 2011, který se týkal oznamování látek v předmětech (zveřejněno ECHA dne 25.5.2011). Prezentace a záznam z webového semináře, který ECHA pořádala dne 19. května 2011, naleznete na stránkách ECHA v sekci NEWS AND EVENTS...
07.06.2011 08:16

PPP pro podporu výzkumu, vývoje a inovací v 7. RP - připravované výzvy pro rok 2012

Technologické centrum AV ČR uspořádá dne 15. června 2011 informační den k PPP - Partnerství veřejného a soukromého sektoru pro podporu výzkumu, vývoje a inovací v 7. RP - připravované výzvy pro rok 2012. Informační den se uskuteční v konferenčních prostorách TC AV ČR, Ve Struhách 27, Praha 6....