Více času na podstatné

Albert testuje bezobalový prodej potravin

05.12.2019 07:56

Albert testuje prodej suchých potravin bez obalu. Zákazníci si mohou jednoduše sami navážit požadované množství luštěnin, ořechů a suchých plodů, ovesných vloček, kuskusu, pohanky či bulguru do papírových sáčků. V nabídce jsou nyní tři desítky druhů různých potravin. Pilotní projekt představil Albert v hypermarketu v pražských Nových Butovicích.

Ve speciálních násypnících v oddělení Zdravě s Albertem naleznou zákazníci suché potraviny jako luštěniny, oříšky, sušené ovoce, třtinový cukr, ale i kuskus, rýži a bulgur. Všechny produkty jsou navíc v bio kvalitě. Potřebné množství si nakupující sami odsypou do papírového sáčku, který opatří etiketou a zaplatí společně s celým nákupem u pokladny. Potraviny jsou do speciálních násypníků doplňovány z papírových pytlů. Celý nákupní proces je tak 100 % bez plastu.

„Tematice obalových materiálů se věnujeme dlouhodobě. Vnímáme, že naši zákazníci mají o alternativní druhy obalů rostoucí zájem. Budeme si jim do budoucna stále více snažit nabízet alternativy obalů a případně bezobalový sortiment, ať už v oddělení ovoce a zeleniny, nebo jako v tomto případě u luštěnin a suchých potravin,“ říká Jiří Mareček, ředitel komunikace obchodů Albert a dodává: „Zákazníci si mohou sami zvolit potřebné množství a odnést si ho v sáčku z recyklovaného papíru. Tato novinka se tak promítá nejen do úspor obalového materiálu, ale díky nákupu potřebného množství také do oblasti prevence plýtvání potravinami.“

Novinku Albert spustil v průběhu října v nově zrekonstruovaném hypermarketu v Nových Butovicích. O možném rozšíření projektu do dalších prodejen rozhodne zájem zákazníků.