Více času na podstatné

ČEZ předběžné hodnocení nabídek na Temelín 3,4 dokončí na konci února

21.12.2012 08:33

ČEZ dokončí předběžné hodnocení nabídek na stavbu dvou jaderných bloků v lokalitě Jaderné elektrárny Temelín na konci února příštího roku. Původní interní plán počítal s přelomem roku 2012/13. Tento milník však neobsahoval lhůtu pro vyřazení jednoho z účastníků již v této fázi a následné opravné prostředky, což nastalo.

ČEZ byl nucen vyřadit z dalšího posouzení a hodnocení nabídku společnosti Areva, a to z důvodů nesplnění předem definovaných vylučujících kritérií jak obchodních, tak i zákonných, které byly zásadního charakteru. Vzhledem k tomu, že uchazeč následně podal námitky vůči tomuto rozhodnutí a posléze i odvolání na ÚOHS, došlo k částečnému přerušení posuzování nabídek, protože bylo nutno činit veškeré potřebné úkony pro dodržení všech správních lhůt a vypracovávat řadu nezbytných dokumentů pro tato řízení. Část posuzovatelů se tak věnovala přípravě těchto materiálů a musela přerušit posuzování nabídek. Harmonogram prací tak musel být příslušným způsobem přizpůsoben vzniklé situaci.

Předběžné hodnocení bylo interním milníkem a jeho posun nijak neohrožuje splnění termínů tendru - do září bychom měli znát vítěze tendru a do konce příštího roku by měla být podepsána smlouva s vítězem.

 

Zdroj: ČEZ (18.12.2012)