Více času na podstatné

Novelu IPPC nepodpořil Senátní podvýbor pro energetiku, informuje ČTK

17.01.2013 08:06

Vláda má v Senátu potíže s prosazením novely, která má kvůli směrnici EU zpřesnit pravidla povolování provozů znečišťujících životní prostředí. Senátní podvýbor pro energetiku normu nepodpořil, informovala ČTK. Novela měla být podle unijních požadavků přijata do 7. ledna. Pokud by nebyla schválena, Česku by hrozila pokuta ve výši zhruba 80.000 eur za každý den prodlení. Novelu zákona o IPPC Senát projedná na konci ledna.

ČTK informuje, že Vláda má v Senátu potíže s prosazením novely, která má kvůli směrnici EU zpřesnit pravidla povolování provozů znečišťujících životní prostředí. Senátní podvýbor pro energetiku normu nepodpořil. Většina jeho členů se k předloze postavila zdrženlivě, vážné námitky neměli. Pro schválení byli především oba zástupci ČSSD, která má jinak v horní komoře pohodlnou většinu.

Novela měla být podle unijních požadavků přijata do 7. ledna. Pokud by nebyla schválena, Česku by hrozila pokuta ve výši zhruba 80.000 eur za každý den prodlení.

Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 76/2002 Sb., o integrované prevenci a omezování znečištění, o integrovaném registru znečišťování a o změně některých zákonů (zákon o integrované prevenci), ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony projednají senátoři na 4. schůze Senátu v 9. funkčním období, která bude zahájena 30. ledna v 10 hodin.

 

Senát dále projedná:

Návrh směrnice Evropského parlamentu a Rady, kterou se mění směrnice Rady 2011/92/EU o posuzování vlivů některých veřejných a soukromých záměrů na životní prostředí (evropský senátní tisk č. N 200/08/)

Návrh senátního návrhu zákona Petra Pakosty a dalších, kterým se zakazuje používání metod hydraulického štěpení hornin při geologických pracích a hornické činnosti, a o změně některých souvisejících zákonů (zákon, kterým se zakazuje hydraulické štěpení hornin) (senátní tisk č. 364/ (2. čtení)