Více času na podstatné

Novinky ze Státního fondu životního prostředí - Nová priorita, silvestrovský provoz, nové znění Příloh VI Směrnice MŽP č. 6/2010

21.12.2012 10:05

Nové znění Příloh VI Směrnice MŽP č. 6/2010

Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa dne 19. prosince 2012 schválil nové znění Příloh VI Směrnice MŽP č. 6/2010 o poskytování finančních prostředků ze SFŽP ČR v rámci Programu na podporu systému pro nakládání s autovraky na roky 2013 - 2014. Zpracovatelé autovraků se mohou hlásit do programu od 1. ledna 2013, Investiční část programu se bude řešit výzvou vyhlášenou na webových stránkách SFŽP ČR. Žadatelé o podporu na odstranění „staré zátěže", tj. žadatelé typu obcí a měst si mohou zažádat o podporu na konci kalendářního roku, jako tomu bylo dosud.
 

Silvestrovský provoz pracovišť SFŽP ČR

Poslední den v roce 31. 12. 2012 budou všechna krajská pracoviště SFŽP ČR s výjimkou pražského uzavřena. Pro jejich návštěvu prosím využijte poslední úřední den v tomto roce, tj. 19. 12. 2012. Ve dnech 27. - 28. 12. 2012 budou krajská pracoviště otevřena od 9.00 do 15.00. Od středy 2. ledna 2013 bude provoz pracovišť probíhat opět standardně podle úředních hodin.

 

Priorita o veřejné podpoře

Informace o současných i chystaných změnách, které se dotýkají i projektů podporovaných z Operačního programu Životní prostředí, přináší Priorita v rozhovoru s místopředsedou Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Hynkem Bromem.
Od srpna letošního roku platí novela zákona o veřejné podpoře. Avšak další změny v oblasti veřejné podpory chystá i Evropská komise. Od nových pravidel si slibuje intenzivnější hospodářské oživení všech členských států a úspornější vynakládání veřejných výdajů při omezenějším narušování hospodářské soutěže.

Neméně zajímavé informace poskytuje i Petr Donner z Informačního centra Operačního programu Životní prostředí. To bylo před více než třemi roky otevřeno v prostorách Ministerstva životního prostředí. Jeho hlavním cílem je zodpovídat otázky široké veřejnosti, týkající se Operačního programu Životní prostředí, informovat o možnostech získání dotací, přinášet aktuální informace o připravovaných nebo vyhlášených výzvách a prezentovat výsledky programu.

Součástí aktuální Priority jsou i články popisující úspěšně zvládnuté projekty podpořené z Operačního programu Životní prostředí.

 

Novou Prioritu si můžete přečíst ZDE.

 

 

Zdroj: SFŽP