Více času na podstatné

Peabody Energy: Zrušení uhlíkové daně v Austrálii je odmítnutím politiky nedostatkové a drahé energie

21.07.2014 15:46

Společnost Peabody Energy (burzovní index NYSE: BTU) dnes kladně vyhodnotila rozhodnutí australského parlamentu a předsedy vlády, na jehož základě zrušily uhlíkovou daň, která byla pro zákazníky nevýhodná, protože měla za následek vysoké náklady na elektřinu a měla negativní vliv na celou ekonomiku.

 

"Zrušení uhlíkové daně australskou vládou je příkladem pro moderní svět", řekl Gregory H. Boyce, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Peabody Energy. "Snažili jsme se ovlivnit zákonodárce ve Spojených státech amerických, aby jednaly stejně a odmítli návrhy nákladních předpisů pro elektrárny, které navrhuje vláda. Klíčem k dlouhodobému snižování uhlíkových emisí jsou technologie, a ne stanovování limitů a daní."

 

Ve svém vyjádření ke zrušení uhlíkové daně předseda australské vlády Tony Abbott řekl: "Dnes je daň, kterou jste chtěli zrušit, konečně zrušena. Tato zbytečná, destruktivní daň, která vedla k rušení pracovních míst, mající negativní dopad na životní náklady rodin a vlastně životnímu prostředí nijak nepomohla, je konečně zrušena". Vláda odhadla, že toto zrušení ušetří rodinám 550 australských dolarů ročně. Více: ZDE

 

Zdroj: energe-portal.sk