Více času na podstatné

Připomínky: Návrh vyhlášky o Katalogu odpadů a hodnocení nebezpečných vlastností odpadu

03.08.2020 10:29

Ministerstvo životního prostředí předkládá do meziresortního připomínkového řízení návrh vyhlášky o Katalogu odpadů a hodnocení nebezpečných vlastností odpadu (Katalog odpadů). Vyhláška je prováděcím předpisem k zákonu o odpadech, jehož návrh je nyní projednáván v Poslanecké sněmovně (sněmovní tisk č. 676).

Navrhovaná právní úprava je nyní obsažena ve dvou samostatných vyhláškách, a to ve vyhlášce č. 93/2016 Sb., kterou se stanoví Katalog odpadů a ve vyhlášce č. 94/2016 Sb., o hodnocení nebezpečných vlastností odpadu. Přijetím nového zákona o odpadech budou tyto stávající vyhlášky zrušeny a je třeba vydat nové prováděcí právní předpisy.

V rámci zpřehlednění právní úpravy a odstranění její roztříštěnosti do mnoha prováděcích právních předpisů je navrhováno sloučit stávající dvě vyhlášky do jediné vyhlášky, která je nyní předkládána. Hlavní principy vyhlášek zůstávají zachovány. Oproti dosavadní právní úpravě se přidávají některé nové položky katalogu odpadů. Nově se nastavují minimální požadavky na obsah zadání hodnocení nebezpečných vlastností odpadu a obsahové požadavky na tuto dokumentaci.

 

Dokument ke stažení:

zd_ALBSBS2GKZAN.docx

ria_ALBSBS2GKZAN.docx

ma_ALBSBS2GKZAN.docx