Více času na podstatné

Téměř další miliarda z OPŽP jde na zlepšení kvality ovzduší

29.03.2017 08:20

Ministerstvo životního prostředí schválilo dotace dalším projektům zaměřeným na zlepšení kvality ovzduší. Jedná se o úspěšné projekty přijaté ve výzvě v rámci Operačního programu Životní prostředí v roce 2015. Kvůli nedostatku financí ale skončily v zásobníku projektů.

Dodatečně schválená podpora dalším desítkám projektů tak konkrétně poputuje na náhradu či rekonstrukci spalovacích a ostatních stacionárních zdrojů znečišťování a také na pořízení dodatečných technologií s cílem snížit emise tuhých látek, oxidů síry, oxidů dusíku, amoniaku a těkavých organických látek.

Dotací bude podpořen například projekt Třineckých železáren v Moravskoslezském kraji, díky kterému dojde ke snížení úletů emisí do ovzduší z provozu vysokých pecí a snížení prašnosti. Částka ve výši 46 milionů korun půjde na snížení produkce emisí kamenolomu BRANT u Rakovníka. Finanční příspěvek získá i projekt zaměřený na modernizaci odprášení lomu Chvaletice v Pardubickém kraji.

Podpoření projektů umožnilo přesunutí finančních prostředků z Operačního programu Doprava do Operačního programu Životní prostředí.

 

Dokument ke stažení:

Seznam schválených projektů