Více času na podstatné

V prestižní databázi environmentálních technologií přibyla technologie WETNET

30.08.2016 17:37

V srpnu bylo úspěšně dokončeno ověřování italské technologie WETNET, které získalo registrační číslo a bylo umístěno do prestižní databáze environmentálních technologií. Ověření probíhalo dle certifikované metodiky EU ETV (Environmental Technology Verification).

Zařízení WETNET umožňuje včasnou detekci abnormálních provozních podmínek v tlakových vodovodních sítích a zabraňuje tak zbytečným únikům. Aktivní monitorování a kontrola čerpaných objemů vody snižuje náklady na energii a lépe využívá vodních zdrojů. WETNET je založen na inovativním nízkonákladovém průtokoměru a kontrolním systému.

V ČR se ověřováním ETV zabývá výhradně České ekologické manažerské centrum akreditováno v oblasti „Materiály, odpady a zdroje“ a „Úprava, čištění a monitorování vody“. Dne 22. září 2016 proběhne ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu seminář věnovaný problematice podpory a hodnocení aplikovaného výzkumu a inovací pro nejbližší období, kde bude předán první certifikát v ČR ověřené technologii „Fermentor EWA 2014“. Vstup je zdarma. Přihlašovací formulář je k dispozici zde.

Více informací o technologii naleznete na stránkách pilotního programu EU ETV Evropské komise.