Více času na podstatné

Využití plastových odpadů z moří v kosmetickém průmyslu

15.08.2017 12:45

V oceánu každoročně skončí okolo 12 milionů tun plastu a podle odhadů ho bude do roku 2050 ve světových mořích více než ryb. Výrobce přírodní kosmetiky Lush se rozhodl s tímto negativním trendem bojovat. Čistí oceán od plastového odpadu a následně z něj vyrábí obaly pro své výrobky.

S projektem přišla kanadská pobočka společnosti Lush, která zorganizovala sběr odpadu z Tichého oceánu a z pobřeží, které obklopuje ostrov Vancouver Island v Britské Kolumbii. Za šest měsíců se firmě podařilo za pomoci dobrovolníků z organizace Ocean Legacy Foundation shromáždit 25 tun plastu.

Ten následně ve spolupráci s recyklační společností Urban Resource Group přeměnila v plastové peletky, které dále využila na výrobu obalů. Po sérii zkušebních pokusů se podařilo přeměnit nadrcené kusy různého druhu plastu z oceánu na vysoce kvalitní peletky, které splňovaly veškeré ároky kosmetického výrobce. Společnost Lush tak chtěla dokázat, že i tak problematický odpad je možné dále zpracovávat a využívat. Více ZDE.

 

 

Zdroj: Lush North America