Více času na podstatné

Důvěra zavazuje – Veolia získala do provozu druhou největší čistírnu odpadních vod ve Francii

06.02.2018 09:38

Druhá největší čistírna odpadních vod („ČOV“) ve Francii Seine-Amont de Valenton bude mít od dubna letošního roku nového provozovatele, kterým je společnost Veolia. Smlouva na provoz ČOV byla v návaznosti na proběhlé výběrové řízení uzavřena se sdružením obcí a měst okolí Paříže („SIAAP“) až do roku 2030.

ČOV Valenton poskytuje kvalitní čištění odpadních vod pro více jak 1,2 milionu obyvatel pařížské aglomerace již od roku 1987 a provoz byl od počátku vždy zajištěn prostřednictví profesionálního soukromého provozovatele, který odpovídá za provoz, údržbu i garanci dosahování vysoké kvality vyčištěných odpadních vod, vypouštěných do řeky Seiny.

Součástí smlouvy je nově i optimalizace odpadového hospodářství zařízení ČOV a realizace energetické valorizace čistírenských kalů. Veolia právě pro kalové hospodářství vyvinula a dodává po celém světě řadu patentovaných systémů hygienizace a energetické valorizace jako je Exelys, Biothelys, Pyrofluid či Biocon (https://technomaps.veoliawatertechnologies.com).

 

 

Autor: Ondřej Beneš, obchodní ředitel pro rozvoj VODA CZ&SK