Více času na podstatné

HK ČR je znepokojena protahováním přijetí novel energetického zákona a zákona o POZE

04.12.2014 10:22

Hospodářská komora České republiky (HK ČR) a Svaz průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) společně s dalšími významnými partnery apelují prostřednictvím otevřeného dopisu na zákonodárný sbor, aby byl energetický zákon a zákon o podporovaných zdrojích energie ve Sněmovně i Senátu především kvůli urychlení schvalovacích procesů projednáván jako jeden sněmovní respektive senátní tisk.

Oba zákony jsou silně provázány a jejich případně oddělení by mohlo přinést závažné obsahové i procesní problémy. Dále apelujeme na to, aby byl zvolen takový způsob projednávání, který by umožnil dostát navrhované platnosti zákonů, tedy od 1. 7. 2015. Zbytečné protahování projednávání by totiž mohlo způsobit nejen zásadní problémy českému hospodářství, ale i postih ze strany Evropské komise.

 

První čtení vládního návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 458/2000 Sb., o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích a o změně některých zákonů (energetický zákon) je na pořadu 23. schůze PSP ČR od 2. prosince 2014, aktuality ZDE

 

Dokument ke stažení:
Otevřený dopis HK ČR