Více času na podstatné

Investice v roce 2013 do výzkumu a vývoje vzrostly v EU o 2,6%

05.12.2014 10:02

AKTUALITY VaV Evropská komise zveřejnila výsledky průzkumu EU Industrial R&D Investment Scoreboard, který ukazuje, že míra investic firem založených v EU do výzkumu a vývoje vzrostla v roce 2013 o 2,6 %, a to i navzdory nepříznivé ekonomické situaci. Nicméně se jedná o zpomalení oproti roku 2012, kdy se jednalo o 6,8%. Zároveň je toto číslo i pod hranicí světového průměru (4,9 %) a zaostává za hodnotami dosaženými firmami v USA (5 %) a Japonsku (5,5 %). Výsledky dále ukazují, že nejvíce do výzkumu investují firmy z Německa, Francie a Velké Británie. Největším investorem do výzkumu v EU, ale i celosvětově, je Volkswagen. Celý průzkum naleznete ZDE.

 

Mohlo by vás zajímat:

  • Předsedkyně Technologické agentury České republiky (TA ČR) Rut Bízková získala ocenění Lady Pro 28. listopadu 2014 ve Španělském sále Pražského hradu. Soutěž Lady Pro organizuje kulturu, vzdělávání a vědecko-technickou spolupráci Comenius. Ocenění náleží ženám, které dosáhly skutečně mimořádných úspěchů a dokázaly zůstat okouzlujícími ženami. Předání cen si můžete prohlédnout na záznamu slavnostního večera ČESKÝCH 100 NEJLEPŠÍCH
  • Akademie věd ČR a Česká televize podepsaly memorandum o spolupráci. Jak se v dokumentu mj. uvádí, účelem memoranda je podněcovat spolupráci na dalším rozvoji vzdělávacích programů s využitím nejnovějších vědeckých řešení a informačních technologií implementovaných v AV ČR. Na základě a v rámci memoranda jsou obě strany připraveny rozvíjet další formy spolupráce, především v oblasti zpravodajských, publicistických a vzdělávacích pořadů, které vedou ku prospěchu české kultury, vědy a výzkumu. Úplné znění memoranda naleznete ZDE.

 

 

Náš tip: Nobelovy ceny 2014 jako téma Hyde park Civilizace již tuto sobotu od 20 hodin.

 

Zdroj: CEBRE, Rada pro výzkum, vývoj a inovace, TAČR