Více času na podstatné

Konference TVIP 2015 se blíží!

13.02.2015 13:33

Je mnoho konferencí, ale jen málokterá z nich umožňuje účastníkům, aby se za jedno vložné seznámili s tak širokým spektrem projednávané problematiky. 3. ročník konference: „Týden výzkumu a inovací 2015“ se zaměří na: Rizikový management, Výzkum v odpadovém hospodářství a Inovace a životní prostředí.

 

 

Rizikový management nabízí část konference APROCHEM

V tomto ročníku se dovíte více o nová směrnice Evropského Parlamentu a Rady 2012/18/EU ze dne 4. července 2012 o kontrole nebezpečí závažných havárií s přítomností nebezpečných látek (tzv. Seveso III), která vstoupí v účinnost již od 1.6.2015! S tím souvisí i změna a následné zrušení směrnice Rady 96/82/ES, transponované  zákonem č. 59/2006 Sb., o prevenci závažných havárií. V této souvislosti se dovíte o návrhu nového zákona o prevenci závažných havárií a o změně zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a zákona č. 320/2002 Sb., o změně a zrušení některých zákonů v souvislosti s ukončením činnosti okresních úřadů, ve znění pozdějších předpisů.

Podotýkáme, že implementace Seveso III již absorbuje změnu v systému klasifikace chemických látek a směsí (nařízení CLP, GHS), která rovněž začne uplatňovat již od 1. června 2015!

Ing. Pavel Forint (MŽP) ve svém textu příspěvku uvádí: „Hlavní změnu oproti stávající evropské legislativě tak představuje přizpůsobení přílohy č. 1 směrnice SEVESO II novému systému klasifikace chemických látek a směsí. Toto sladění je třeba provést pro celou řadu kategorií nebezpečnosti nebezpečných látek, nicméně problematické je pouze v případě toxicity“. Jeho příspěvek se mj. dotkne transpozice evropské legislativy, změn systému prevence závažných havárií, informování veřejnosti, bezpečnostní dokumentace, kontrole prováděné státní správou a prováděcích předpisů.

V této části konference budou uvedeny i další hodnotné přednášky, o některých z nich Vás budeme postupně na těchto stránkách informovat.

Jen málokdo ví, že ČR je zapojena do pilotního projektu EU ETV. Tento projekt umožňuje inovativním technologiím dostat se do prestižní evropské databáze ověřených technologií. Nezávislé ověření otevírá prostor pro vývoz technologií nejen na evropský trh. Rovněž ověřené výzkumné projekty metodikou ETV dávají záruku inovativnosti a praktické využitelnosti. Máte-li zájem se o této metodice dovědět více, konference je pro vás velkou příležitostí se setkat s našimi odborníky z ověřovacího orgánu.

Konference se uskuteční ve dnech 18.3. až 20.3.2015 v Hustopečích u Brna, další informace na www.tvip.cz