Více času na podstatné

Kotlíkové dotace budou také v Královéhradeckém kraji

02.04.2014 09:27

Výzva: předpoklad květen Výměnu malých kotlů na tuhá paliva v obydlených objektech bude deseti miliony korun dotovat Královéhradecký kraj. Rozhodli o tom 31. března zastupitelé. O dotaci mohou požádat fyzické osoby z Královéhradeckého kraje, termín bude zveřejněn na krajském webu. „Pokud vše půjde, jak předpokládáme, v květnu vyhlásíme výzvu k předkládání žádostí o dotaci,“ řekl náměstek Ruml.

„Majitelé domků si vymění stávající ručně plněné kotle na tuhá paliva do 50 kW výkonu za nízkoemisní tepelné zdroje na tuhá nebo plynná paliva. Cílem je snížit znečištění ovzduší,“ uvedl náměstek hejtmana Otakar Ruml. Deset milionů z krajské pokladny doplní stejná částka z rozpočtu Státního fondu životního prostředí. Zbývá odsouhlasit dotační pravidla a podepsat dohodu mezi Královéhradeckým krajem a Ministerstvem životního prostředí. „Pokud vše půjde, jak předpokládáme, v květnu vyhlásíme výzvu k předkládání žádostí o dotaci,“ dodal náměstek Ruml.

Pravidla programu a text výzvy včetně formuláře žádosti o dotaci budou pravděpodobně zveřejněny na přelomu dubna a května na webových stránkách Královéhradeckého kraje.

 

Zdroj: Královéhradecký kraj