Více času na podstatné

Novým ředitelem Státní energetické inspekce bude Pavel Gebauer

11.09.2014 18:17

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek jmenoval ke dni 12. září 2014 do funkce ústředního ředitele Státní energetické inspekce (SEI) Pavla Gebauera. Pavel Gebauer v čele inspekce nahradí Petra Holoubka, který byl dosud pověřen jejím řízením. Za svou základní prioritu nový ústřední ředitel označil transformovat SEI pro plnění nových úkolů v oblasti hospodaření s energií.

"Inspekci čekají náročné úkoly. Je potřeba zvýšit informovanost veřejnosti o činnostech inspekce a jejich výsledcích. SEI se bude muset intenzivněji věnovat oblasti průkazů energetické náročnosti budov, kontroly kotlů, klimatizací a ekodesignu. Budeme muset vybudovat nový systém kontroly penalizace nízkoúčinné výroby elektřiny z hnědého uhlí. Dále chci lépe využívat získaných vědomostí z prováděných kontrol a tyto zkušenosti aktivně předávat Ministerstvu průmyslu a obchod tak, aby mělo zpětnou vazbu a podklady pro případné legislativní změny," uvedl Gebauer.

Pavel Gebauer je absolventem Vysoké školy báňské – Technické univerzity v Ostravě. Od roku 2006 působil na Ministerstvu průmyslu a obchodu, od července 2012 zastával pozici ředitele sekce energetiky. Dále působí jako člen vládní rady Mezinárodní energetické agentury a předseda Rady SURAO.

 

Foto: biom.cz