Více času na podstatné

Připomínky: Odvětvový referenční dokument pro kovodělné výrobky / telekomunikační služby a služby ICT

29.01.2021 17:45

Evropská komise zveřejnila k připomínkování Návrh rozhodnutí k environmentálnímu řízení a výkonnosti – Odvětvový referenční dokument pro kovodělné výrobky. Záměrem tohoto dokumentu je podpora všech organizací v odvětví výroby kovodělných výrobků, které se zaměřují na relevantní environmentální aspekty, přímé i nepřímé, s cílem najít informace o osvědčených postupech v oblasti environmentálního managementu a příslušných environmentálních vlastnostech specifických pro dané odvětví, stejně tak ukazatele pro měření jejich vlivu na životní prostředí a měřítka excelence. Cílovou skupinou tohoto dokumentu jsou firmy patřící do odvětví výroby kovových výrobků, zejména firmy s následujícími kódy NACE 24, NACE 25, NACE 28, NACE 29 a NACE 32.

 

Dokument ke stažení:

 

Telekomunikační služby a služby ICT

Evropská komise zeveřejnila k připomínkování Návrh rozhodnutí k environmentálnímu řízení a výkonnosti – Odvětvový referenční dokument pro telekomunikační služby a služby ICT.

Záměrem tohoto dokumentu je podpora všech organizací v odvětví telekomunikací a ICT služeb, které se zaměřují na relevantní environmentální aspekty, přímé i nepřímé, s cílem najít informace o osvědčených postupech v oblasti environmentálního managementu a příslušných environmentálních vlastnostech specifických pro dané odvětví, stejně tak ukazatele pro měření jejich vlivu na životní prostředí a měřítka excelence.

Postupy (BEMP) popsané v tomto dokumentu byly identifikovány jako nejlepší postupy, které mohou podpořit úsilí všech poskytovatelů telekomunikačních a ICT služeb – jako jsou telekomunikační operátoři, poradenské firmy v oblasti ICT, společnosti zabývající se zpracováním a hostingem dat, vývojáři a vydavatelé softwaru, provozovatelé vysílání, instalátoři zařízení a webů v oblasti ICT atd. Velké organizace, které ukládají a zpracovávají velké množství dat o svých klientech, dodavatelském řetězci a / nebo produktech.

 

Dokument ke stažení: