Více času na podstatné

Připomínky: Zpráva o stavu vodního hospodářství ČR / REPowerEU a vodík / Zobrazovací zařízení a spotřební materiál

27.07.2023 16:32

Materiál je závazným podkladem vodohospodářské ročenky označované „Modrá zpráva“. Jedná se o jeden ze zásadních materiálů, které Ministerstvo zemědělství od roku 1997 každoročně publikuje.

 

 

Dokument ke stažení:

132_23_Materiál

132_23_Předkládací zpráva

 

Mohlo by vás zajímat:

REPowerEU a vodíková údolí - Komise vypsala výzvu pro sběr informací k posouzení dopadů přezkumu pravidel týkajících se REPowerEU a vodíkových údolí. Vodíková údolí mají klíčový význam pro rozvoj hospodářství založeného na čistém vodíku a pro dosažení cílů Zelené dohody pro Evropu v oblasti uhlíkové neutrality. Tento plán nastiňuje strategické priority a opatření potřebná k dosažení cíle REPowerEU, kterým je zdvojnásobit počet vodíkových údolí v EU do roku 2025. Popisuje rovněž, jak vodíková údolí přispějí k dosažení cíle REPowerEU: vyrobit do roku 2030 na domácím trhu 10 milionů tun vodíku z obnovitelných zdrojů a dovézt 10 milionů tun vodíku ročně.

EU 88_23 EK Výzva k předložení informací – Ares(2023)5030689 SK

EU 88_23 EK Výzva k předložení informací – Ares(2023)5030689 EN

 

Environmentální dopad zobrazovacích zařízení, včetně spotřebního materiálu - Evropská komise zveřejnila k připomínkování veřejnou konzultaci k environmentálnímu dopadu zobrazovacích zařízení, včetně spotřebního materiálu. V souladu s cíli Zelené dohody pro Evropu týkajících se účinného využívání zdrojů se tato iniciativa snaží zajistit následující: zobrazovací zařízení, jako jsou tiskárny, by měla být koncipována úsporně s ohledem na spotřebu energie i zdrojů, spotřebitelům by měly být k dispozici informace o udržitelném používání těchto zařízení, včetně informací o jejich údržbě a opravě, měl by se minimalizovat vznik odpadu při používání spotřebního materiálu (např. náplní do tiskáren).

EU 87_23 EK Environmentální dopad zobrazovacích zařízení