Více času na podstatné

REACH konference Praha, 30. - 31. března 2015

05.03.2015 10:13

Letos se poprvé v České republice koná mezinárodní REACH konference s účastí zástupců z agentury ECHA, Evropské Komise, vybraných evropských průmyslových asociací a zástupců českého průmyslu. Akce se koná v Průhonicích u Prahy v termínu 30.-31.3.2015 a zaštiťuje ji Ministerstvo životního prostředí České republiky.

Konference REACH v roce 2015 je osmou konferencí REACH, která slučuje lektory a účastníky z různých sektorů průmyslu, evropských i národních institucí a odborníků z dalších zainteresovaných stran.

Blížíme se ke konci termínu na zabezpečení nové klasifikace pro směsi (CLP) v roce 2015. Současně si vyžaduje pozornost termín registrace malotonážních látek v roce 2018. Další povinnosti pro následující uživatele v rámci dodavatelského řetězce jsou ve fázi implementace. Expoziční scénáře a e-BL jsou výzvou pro všechny zúčastněné. Budou prodiskutovány jak komplikace, tak osvědčené postupy. Na řadu přijde také proces povolování – seznam kandidátů obsahuje nyní celkem 155 chemických látek a první žádosti o autorizaci chemických látek uvedených v příloze XIV se zpracovávají. Další omezení jsou uplatněna v revizi přílohy XVII. Plán CoRAP navrhuje další aktivity v oblasti hodnocení látek v návaznosti na nařízení REACH.

Tento rok se speciálně zaměříme na implementaci REACH a CLP legislativy v malých a středních podnicích (SMEs).

Abychom zabezpečili přímou možnost rozumět, věcně reagovat a komunikovat během REACH konference, bude k dispozici simultánní překlad z anglického jazyka do českého jazyka. Překlad do polského a maďarského jazyka bude zabezpečen v případě dostatečného počtu účastníků z těchto zemí.

 

Během konference se bude diskutovat o důležitých tématech:

  • Klasifikace, označování a balení (CLP) – termín pro směsi v roce 2015
  • REACH registrační termín 2018
  • Autorizace
  • Problematika REACH a předmětů
  • BL/e-BL a expoziční scénář
  • Povinnosti následných uživatelů a komunikace
  • Prosazování legislativy REACH
  • Oblasti prolínání chemické legislativy do souvisejících oblastí


REACH Konference Praha 2015 bude zahrnovat části zaměřené na prosazování nařízení REACH a blok praktických prezentací v oblasti automobilového průmyslu, hutnictví, chemických látek, distributorů a následných uživatelů a nástrojů pro dodržování nařízení REACH a CLP, výsledky setkání Sdružení pro výměnu informací o expozičních scénářích (ENES)…

Více informací je k dispozici na webových stránkách https://www.reachconference.eu, kde se lze také přihlásit odklikem online-registrace. Přihlášky je možné posílat až do 20.3.2015.