Více času na podstatné

Rychlé novinky: Hlasování o nedůvěře vládě, petice na podporu výkupu kovů, linka na recyklaci fotovoltaických panelů...

21.05.2015 18:06

Ve Lhotě Rapotín na Blanensku by letos měla vzniknout další linka na recyklaci fotovoltaických panelů s kapacitou okolo 2 000 tun. V plánu to má společnost Bambas elektrozařízení ze Skalice nad Svitavou. Ve Skalici nad Svitavou firma začínala v roce 2013 s kapacitou přibližně 1 000 tun za rok, postupně ji rozšiřuje na kapacitu 2 500 tun ročně. Ve Lhotě Rapotín bude mít v průmyslovém areálu v místě někdejších skladů další linku. Práci tam získá v dvousměnném provozu 12 lidí.

 

TOP 09, ODS a Úsvit chtějí vyslovit nedůvěru vládě

TOP 09, ODS a Úsvit navrhnou svolání mimořádné schůze Poslanecké sněmovny k vyslovení nedůvěry vládě. Měla by se uskutečnit v nejbližších dnech. Zástupci opozičních stran to oznámili na dnešní tiskové konferenci ve Sněmovně. Trojice stran tak reaguje na středeční hlasování o podpoře biopaliv.

 

Soud zrušil licenci na sluneční elektrárnu

Krajský soud v Brně dnes zrušil rozhodnutí Energetického regulačního úřad z roku 2010 o udělení licence pro sluneční elektrárnu firmy AKAM - Bosko v Boskovicích na Blanensku. Případ bude znovu řešit ERÚ. Pokud elektrárna licenci znovu získá, bude to už za méně výhodných podmínek než v roce 2010. Případ byl součástí hromadného podání nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana. Zatím mu soud vyhověl v pěti ze 14 případů.

 

Pod petici výkupců kovů se podepsalo 21 tisíc lidí, chtějí změny

Petici s více než 21 tisíci podpisy od občanů dnes na Úřad vlády předali výkupci druhotných surovin. Poukazují na to, že legislativní změny ve výkupu kovů omezují práva občanů, aby nakládali svobodně se svým majetkem. Petici adresovali premiérovi Bohuslavu Sobotkovi a předsedům obou komor Parlamentu.

 

 

Zdroj: Odpady-portal.sk, ČeskéNovinky.cz