Více času na podstatné

Spolana zahajuje spolupráci s Ekologickým centrem

23.01.2015 14:44

Spolana uzavřela dohodu o spolupráci s Ekologickým centrem Kralupy nad Vltavou. Jejím hlavním cílem je poskytnout obyvatelům regionu, ve kterém Spolana působí, větší přehled o stavu životního prostředí.

„Spolana v tomto regionu podniká již více než 100 let, velmi nám záleží na tom, abychom neustále zvyšovali efektivitu výroby a zároveň snižovali její dopady na okolí. Zahájením spolupráce s Ekologickým centrem Kralupy nad Vltavou se snažíme vyjít vstříc obyvatelům regionu, aby měli kdykoliv vždy možnost získat aktuální a objektivní informace o životním prostředí, ve kterém žijí, přímo od odborníků,“ říká Karel Pavlíček, generální ředitel Spolany.

Obyvatelé nejen Neratovicka se tak již teď mohou prostřednictvím webových stránek www.eckralupy.cz nebo bezplatné zelené linky 800 100 584 informovat o stavu ovzduší v okolí Spolany nebo o případné nestandardní situaci v provozu, která by mohla mít vliv na životní prostředí či zdraví a majetek lidí.

Výměna informací mezi ECK, průmyslovými podniky a veřejností je jedním z hlavních poslání ECK a úspěšně funguje v regionu již od roku 2006. Dohodu o spolupráci s ECK uzavřely už například společnosti Česká rafinérská, Synthos Kralupy, Mero ČR nebo Linde Gas. ECK mohou obyvatelé kontaktovat ale také s dotazy z oblastí jako je například nakládání s odpadem, zahradničení, ekospotřebitelství apod.

.