Více času na podstatné

Vyšel nový newsletter k ověřování environmentálních technologií

01.08.2016 17:31

Právě vyšel nový newsletter k ověřování environmentálních technologií dle metodiky EU ETV, který se tentokrát zaměřuje na vodní hospodářství. Najdete v něm následující články: CEMC zvyšuje povědomí o ETV v České republice, Posílení vodního hospodářství v Evropské unii, Poslední ověřená technologie v oblasti "Úprava, čištění a monitorování vody“ - Vertikální odstředivý regulátor průtoku, ETV navštívilo mezinárodní veletrh IFAT a ETV na konferencích "Průmyslové technologie" v Amsterdamu a "Technologie na dešťovou vodu" v Kodani.

V Česku se problematikou ETV zabývá České ekologické manažerské centrum, z.s. (CEMC), které právě vydává první Ověřené prohlášení v programu EU ETV. Do evropské databáze inovativních technologií se jako první z ČR zapisuje Fermentor EWA společnosti Agro-eko. Ověřené prohlášení je k dispozici na stránkách programu EU ETV -  ZDE.

CEMC s podporou Ministerstva průmyslu a obchodu (MPO) připravuje na 22. září slavnostní akt předání Ověřeného prohlášení. Při této příležitosti proběhne i krátký seminář, který seznámí účastníky s aktualitami a možnostmi využití programu v ČR.