ČTK: Na ČIŽP jsou další velké personální změny, vzbuzují ale obavy

22.05.2015 12:22

Česká inspekce životního prostředí (ČIŽP) pokračuje v dalších personálních změnách. Nový šéf inspekce Erik Geuss odvolal v pražském ústředí všechny vedoucí odborů, mimo jiné ovzduší, odpadů, ochrany přírody, CITES i právního. Místo odborů mají vzniknout nová oddělení. Na vedoucí místa jsou vypsány konkurzy, na přihlášení do některých ale není ani týden. Mluvčí inspekce Radka Bruketová zdůvodnila změny služebním zákonem, jehož pravidlům se má inspekce podřídit. Mezi zaměstnanci však panují obavy, že se Geuss zbavuje nepohodlných lidí. Více ZDE

 

 

Komentář ČIŽP zde dne 19.5.2015 pro www.tretiruka.cz:

V souvislosti s postupnou aplikací služebního zákona vstoupila Česká inspekce životního prostředí do poslední etapy jeho implementace.

Vzhledem k dosavadní organizační struktuře ČIŽP, která služebnímu zákonu neodpovídá (např. stanovené počty zaměstnanců pro oddělení či odbor), bylo nutné připravit a přijmout novou strukturu a nový organizační řád.

V této souvislosti musí dojít nejenom k přejmenování útvarů, ale také například ke zrušení některých pozic, k jejich přejmenování a k novému zřízení. Tyto kroky začaly být postupně realizovány a týkají se pouze ředitelství, nikoliv oblastních inspektorátů.

Vyjádřeno v číslech: ČIZP má celkem 81 vedoucích zaměstnanců. Odvoláno jich bylo deset. Výběrová řízení proběhnou v rámci několika následujících dnů. Předpokládáme, že většina stávajících vedoucích zaměstnanců se přihlásí a svoji pozici potvrdí.

Všechny tyto nezbytné změny byly projednány s odborovou organizací a s vedením MŽP.

 

 

 

Zdroj: ČeskéNoviny.cz