Návrh zákona o zadávání veřejných zakázek

23.04.2015 09:03

PŘIPOMÍNKY Ministerstvo pro místní rozvoj předložilo do připomínkového řízení návrh zákona o zadávání veřejných zakázek. Návrh zákona respektuje rámec stanovený věcným záměrem zákona o veřejných zakázkách a konkretizuje práva a povinnosti dotčených subjektů.

Návrhem jsou tedy nově upravována zejména pravidla pro zadávání veřejných zakázek a s tím souvisejících povinností dodavatelů, zvláštní důvody pro ukončení smluv na veřejné zakázky, zvláštní podmínky fakturace u smluv na veřejné zakázky a dále pak výkon státní správy v oblasti zadávání veřejných zakázek a informační systém o veřejných zakázkách.

Na rozdíl od současné právní úpravy, kdy je problematika zadávání koncesí a zadávání veřejných zakázek upravena v samostatných zákonech, je předkládán návrh pouze jednoho zákona, který problematiku procesu zadávání veřejných zakázek upravuje komplexně. Termín pro připomínky je stanoven na 22.5.2015.

Dle nastaveného harmonogramu by měla být finální podoba návrhu zákona o zadávání veřejných zakázek předložena vládě v červnu 2015, přičemž jeho účinnost nastane nejpozději 18. dubna 2016. Dokumenty ke stažení ZDE

 

 

Mohlo by vás zajímat:

Právník a metodik Pavel Slípek z Technologické agentury ČR (TA ČR) byl hostem studia ZET na radiu BBC. Posluchače seznámil s inovativní metodou zadávání veřejných zakázek metodou PCP (pre-commercial procurement). Rozhovor si poslechněte ZDE.