SFŽP zveřejnil závazné modely Provozní ztráty a Environmentálního vzdělávání pro prioritní osu 7

27.11.2012 18:43

Na stránkách Státního fondu životního prostředí (SFŽP) jsou nově v sekci Dokumenty ke stažení a dále v Elektronickém prostředí pro žadatele BENE-FILL zveřejněny aktualizované závazné nástroje pro zpracování Finanční analýzy (FA) pro Prioritní osu 7 Operačního programu Životní prostředí 2007-2013.

Soubor aktualizovaných modelů Environmentálního vzdělávání a Provozní ztráty verze 17.0, obsahuje vedle výpočetních modelů, doprovodných metodických textů a vypracovaných modelových příkladů i podrobné informace ke zpracování modelu, které jsou uvedeny v uživatelských manuálech. Použití aktualizovaných nástrojů je povinné v rámci 43. výzvy OPŽP pro individuální projekty generující příjem dle článku 55 Nařízení Rady 1083/2006.

Pro projekty, u nichž je předpoklad generování provozní ztráty projektu, vyplní Žadatel/Zpracovatel model „Provozní ztráta". Model je uzpůsoben jak pro projekty výstavby zcela nové infrastruktury (projekt na tzv. „zelené louce"), tak i projekty obsahující rekonstrukce/rozšíření stávající infrastruktury (tzv. „přírůstkový" přístup).

V případě pochybností kontaktuje Žadatel/Zpracovatel odpovědné pracovníky SFŽP, nebo oddělení projektové podpory na e-mailu dotazy.fea@sfzp.cz.

 

Další informace k XLIII. výzvě pro prioritní osu 7 - Dotace pro environmentální vzdělávání, poradenství a osvětu najdete na webu SFŽP ZDE.

 

Zdroj: SFŽP