TAČR: Nová výzva v programu EPSILON, DELTA bude vyhlášena v červnu

06.05.2014 09:13

Technologická agentura České republiky vyhlásila dne 5. května 2014 první veřejnou soutěž ve výzkumu a experimentálním vývoji pro Program na podporu aplikovaného výzkumu a experimentálního vývoje EPSILON. Cílem programu EPSILON je podpora projektů, jejichž výsledky mají vysoký potenciál pro rychlé uplatnění v nových produktech, výrobních postupech a službách. Pro účely dosažení cíle je program rozčleněn do 3 podprogramů: Podprogram 1 - Znalostní ekonomika, Podprogram 2 - Energetika a materiály a Podprogram 3 - Životní prostředí. Dále agentura informuje, že program DELTA dube vyhlášen začátkem června.

 

EPSILON

Technologická agentura České republiky vyhlásila dne 5. května 2014 první veřejnou soutěž ve výzkumu a experimentálním vývoji pro Program na podporu aplikovaného výzkumu a experimentálního vývoje EPSILON. Předmětem veřejné soutěže je výběr návrhů projektů aplikovaného výzkumu nebo experimentálního vývoje podporovaných z veřejných prostředků Technologické agentury České republiky (dále jen poskytovatel) za účelem naplňování cílů programu EPSILON. Soutěžní lhůta začíná dnem 6. 5. 2014 a končí dnem 30. 6. 2014. Podrobné informace nezbytné pro zpracování a podání návrhu projektu, včetně informací o způsobu a kritériích hodnocení jsou obsaženy v Zadávací dokumentaci a souvisejících dokumentech.

Cílem programu EPSILON je podpora projektů, jejichž výsledky mají vysoký potenciál pro rychlé uplatnění v nových produktech, výrobních postupech a službách. Nástrojem pro dosažení uvedeného cíle je naplňování Národních priorit orientovaného výzkumu, experimentálního vývoje a inovací (Priority) prostřednictvím podpory projektů, v rámci kterých budou realizovány výzkumné cíle oblastí a podoblastí daných priorit. Program je tedy založen na plnění cílů Priorit nikoliv oborově. Cíl programu směřuje k podpoře zejména průmyslových aplikací při využití nových technologií a nových materiálů v energetice, životním prostředí a dopravě. Pro účely dosažení cíle je program rozčleněn do 3 podprogramů: Podprogram 1 - Znalostní ekonomika, Podprogram 2 - Energetika a materiály a Podprogram 3 - Životní prostředí

 

Další infromace najdete na stránkách TAČR - ZDE

DELTA bude vyhlášena dne 9. června 2014.

Technologická agentura ČR dále informuje, že 1. veřejná soutěž Programu spolupráce v aplikovaném výzkumu a experimentálním vývoji prostřednictvím společných projektů technologických a inovačních agentur DELTA bude vyhlášena dne 9. června 2014.

TA ČR považuje za účelné před vyhlášením veřejné soutěže programu DELTA seznámit uchazeče s předpoklady, jejichž splnění je nezbytné pro úspěšné předložení návrhu projektu do veřejné soutěže. Uchazeči se tak mohou v předstihu seznámit se specifickými požadavky tohoto programu a včas zahájit přípravné aktivity. Tento dokument však slouží pouze jako předběžný informativní materiál o některých specifických podmínkách programu. Dalším zveřejněným materiálem je dokument „Letter of Intent“, který vyplní při podání návrhu projektu zahraniční partner. V něm tento zahraniční partner potvrdí závazek účastnit se řešení projektu a podá základní informace o části projektu, kterou bude řešit.

Dokumenty ke stažení:

 

 

Zdroj: TAČR