Územní řízení chebské spalovny je přerušeno kvůli podjatosti úředních osob

08.01.2015 08:21

Územní řízení pro plánovanou spalovnu v Chebu bylo přerušeno. Stalo se tak na základě námitky podjatosti, kterou před několika týdny podalo sdružení Arnika. Pozastavení řízení potrvá do pravomocného rozhodnutí o údajné podjatosti úředních osob. Celý spis se nyní předává úředníkům Karlovarského kraje, kteří rozhodnou o vedení nového územního řízení osobami, u nichž je podjatost vyloučena.

„Kritizovali jsme zejména fakt, že město Cheb je polovičním vlastníkem firmy, která by spalovnu měla stavět. Úředníci jsou tedy zaměstnanci částečného investora projektu," uvedl odborník Arniky na spalovny Matěj Man. Arnika také v řízení o stavbě spalovny zpochybňuje nestrannost starosty a místostarosty.

Nesouhlas se stavbou spalovny se dostává i do politické roviny. Opoziční zastupitelé chtějí navrhnout zastavení plánů na stavbu spalovny a zpracování alternativního projektu na nakládání s odpady než je jeho většinové spalování.

Zastánci spalovny také mimo jiného argumentují doporučením k výstavbě, které poslal ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek chebskému starostovi Petru Navrátilovi.

 

Dokument ke stažení:

Usnesení o přerušení

Dopis MPO

 

 

Zdroj: DENÍK

Foto: Archiv OF